Viden om løb

viden-om-loeb

Er du på udkig efter at få mere inspiration, motivation og viden om løb? I så fald kan du herunder finde en oversigt over de ressourcer, jeg anbefaler. Oversigten vil løbende blive opdateret efterhånden som jeg opdager nye apps, hjemmesider og podcasts samt får læst flere bøger om løb og motivation.

Mangler du noget? Så skriv en kommentar under oversigten eller send en mail med din anbefaling til rasmus@wedorun.dk.

Hjemmesider

LetsRun.com
LetsRun.com er en amerikansk hjemmeside med en del år på bagen. Siden kunne godt trænge til en designmæssig opdatering, men jeg anbefaler den alligevel pga. dens forum, der er det måske mest aktive og veludbyggede på nettet. Her diskuteres alt hvad man kan forestille sig vedrørende løb og blandt bidragsyderne finder man alt fra nystartede motionister til den absolutte verdenselite af løbere og løbetrænere.

Klik her for at besøge LetsRun.com

Løbesiden.dk
En hjemmeside der desværre lider under manglende opdateringer og faldende forumaktivitet og derfor ikke er så relevant i dag som den var, da jeg startede med at løbe i 2014. Jeg har dog valgt at medtage den alligevel, da jeg har haft stor glæde af Løbesidens forum, artikler og mange beregnere.

Klik her for at besøge Løbesiden.dk

iloebesko.dk
En nyere dansk hjemmeside, der virker enormt spændende og ambitiøs. Hjemmesiden startede egentlig som en testside for løbesko, men er sidenhen vokset i omfang og har bl.a. integreret en masse beregnere på deres side, ligesom de skriver spændende artikler om løb, der ikke nødvendigvis har noget med løbesko at gøre.

Klik her for at besøge iloebesko.dk

Runnersworld.com
Min foretrukne hjemmeside når jeg skal læse artikler om løb, løbetræning, motivation osv. Artiklerne henvender sig både til begyndere og mere øvede løbere, så der er noget for enhver smag og niveau.

Klik her for at besøge Runner’s World

Apps

Instagram
Jeg bruger primært Instagram til at følge andre løbere. Derudover har jeg selv en Instagram profil som jeg flere gange uden held har forsøgt at sparke lidt gang i.

Klik her for at besøge Instagram.com

Strava
Min foretrukne træningsapp. Jeg bruger den til at analysere min træning samt til at følge mine løbekammerater. Derudover opererer Strava med såkaldte segmenter, hvor du kan konkurrere mod dig selv og andre om at have den bedste tid på en lang række forskellige ruter. Det er supergod underholdning, når man som mig er lidt af et konkurrencemenneske!

Klik her for at besøge Strava.com

Endomondo
En social træningsapp der på mange måder minder om Strava. Jeg har tidligere været ivrig bruger af Endomondo, men er stoppet for nylig, da den gratis version indeholder for mange reklamer efter min smag. Derudover mangler Endomondo Stravas segmenter.

Klik her for at besøge Endomondo.com

Garmin Connect
Hvis du har et GPS-ur fra Garmin kommer du ikke udenom Garmin Connect. Jeg bruger primært Garmin Connect til at uploade mine træningsfiler samt til at få oplysninger om de helt nørdede træningsdetaljer som kadence, jordkontakt og den slags.

Klik her for at besøge Garmin Connect

Podcasts

Frontrunner
Dansk løbepodcast lavet af den tidligere danske eliteløber Henrik Them. Målgruppen er seriøse løbere, der i forvejen kender en del til løbetræning og som ikke er bange for at nørde igennem. Jeg holder personligt meget af Frontrunner, men hvis jeg havde hørt den lige da jeg var startet med at løbe var jeg sandsynligvis stået af!

Lyt til Frontrunner på SoundCloud

Runcast
Endnu en dansk podcast som løb. Her er målgruppen i højere grad begyndere og letøvede løbere.

Klik her for at besøge Runcasts hjemmeside

Bøger

Løb som eliten af Claus Hechmann
Denne bog havde jeg stor fornøjelse af, da jeg gik fra at løbe lidt på må og få til at få lidt mere struktur i min træning. Det er ikke en begynderbog, men for den mere øvede løber er der masser af guldkorn at hente.

Bogen kan købes her.

Running to the Top af Garth Gilmour & Arthur Lydiard
Denne bog læste jeg kort tid efter jeg havde læst Løb som eliten, da jeg var på udkig efter lidt mere historisk indsigt i de træningsmetoder som Hechmann praktiserer. Her er heller ikke tale om en begynderbog. Bogen er særdeles anbefalelsesværdig til den seriøse løber, der gerne vil tage sin træning seriøst og som gerne vil lære af en af historiens absolut bedste løbetrænere.

Bogen kan købes her.

0 kommentarer

Der er endnu ingen kommentarer. Vær den første til at skrive en!