Min historie

om-mig

Mit navn er Rasmus Lindgren.

Jeg har siden slutningen af 1990'erne uden held forsøgt at komme i gang med at løbe flere gange hvert eneste år.

Et typisk løbeår for mig bestod af 1-2 måneders træning efterfulgt af et motionsløb. Derefter mistede jeg lysten og motivationen, og træningen løb ud i sandet.

Dette har været min træningsmodel så langt tilbage, jeg kan huske.

I marts 2014 besluttede jeg mig for 117. gang at gå i gang med at løbe.

Motivationen var større end nogensinde.

Min kæreste var gravid med vores første barn, og jeg vidste, at tiden var inde til at finde en anden hobby end rockmusik og byture med vennerne.

IMG_0833.jpgJeg vejede desuden ca. 10 kg for meget og levede generelt lidt for usundt.

Ikke noget vildt og voldsomt, men bare en lille smule til den forkerte side (som så mange andre).

Desuden havde jeg traditionen tro købt et startnummer til Aarhus City Halvmarathon, der fandt sted i midten af juni.

Så jeg havde med andre ord rigtig mange gode grunde til at gå i gang med at løbe.

Problemet var bare, at jeg ikke vidste hvor og hvordan, jeg skulle starte…

Som vordende familiefar og travl iværksætter havde jeg for det første svært ved se, hvornår jeg skulle få tid til at løbe.

Det betød i praksis, at jeg blev ved med at udskyde "den første løbetur".

Og for at gøre ting værre, så havde jeg hånden på hjertet heller ikke den store tro på, at projektet overhovedet ville lykkes.

Jeg mener, det havde jo allerede slået fejl 116 gange, så hvorfor i det hele taget give det en chance mere? Ville det ikke bare betyde endnu et nederlag i rækken?

Det virkede dybest set som spild af tid at forsøge at gå i gang igen. Og for at være helt ærlig, så var jeg meget, meget tæt på bare helt at opgive projektet og smide startnummeret i skraldespanden.

Der var det, at jeg ved en tilfældighed havnede på et stort amerikansk online løbeforum, hvor der blev diskuteret løb og løbetræning på et helt andet niveau, end jeg vant til fra de artikler og løbeprogrammer, jeg tidligere havde fundet på forskellige hjemmesider.

Jeg begyndte nu at studere løbetræning i dybden: Jeg læste bøger og artikler skrevet af verdens mest succesfulde løbetrænere, jeg nærstuderede løbeprogrammer, jeg deltog i diskussioner om løb, så film om løb, drømte om løb - og jeg prøvede det hele af i praksis ude på fortovene og stierne med løbesko på fødderne.

Der var det, jeg forstod, at hemmeligheden til at blive en bedre, hurtigere og mere motiveret løber var, at droppe det entydige fokus på det næste motionsløb og i stedet tage de langsigtede briller på og planlægge min træning over en længere periode. Jeg havde brug for et løbeprogram, der fokuserede på vedholdenhed i stedet for på hurtige resultater.

Jeg begyndte derefter at følge et løbeprogram udviklet af én af historiens mest succesfulde løbetrænere, og hurtigt oplevede jeg markante forbedringer - både i forhold til hastigheden, men også i forhold til hele den mentale tilgang, der nu havde et mere langsigtet perspektiv.

Efter noget tid hvor træningen kørte bedre end nogensinde før, opdagede jeg dog, at det nye program jeg fulgte, havde et stort problem: Det fungerede måske godt, hvis du var en 25-årig eliteløber uden arbejde, børn og daglige pligter…

…men for en fuldtidsarbejdende familiefar i slutningen af 30'erne var det ganske enkelt ikke muligt at følge det så slavisk, som jeg gerne ville. Alt for ofte blev løbetræningen droppet til fordel for arbejdsdeadlines, huslige pligter, forældremøder, familietamtam, et sygt barn, og hvad der ellers kommer i vejen, når du har et liv ved siden af løb.

Jeg var efterhånden blevet så frustreret over løbeprogrammets mangel på hensyntagen til min hverdag, at jeg endte med at udvikle mine egne træningsmodel: "RUN 365"-modellen, der er baseret på 3 simple trin til, hvordan du som en
travl, voksen motionist (+35 år) kan løbe markant hurtigere, så du kan nå dit
drømmemål som løber på 12 måneder uden at træne hårdere, blive skadet
eller miste motivationen undervejs.

portraet-sommer.jpgModellen betød, at jeg ikke længere kæmpede med at finde tid, lyst og motivation til at løbe. Og som et resultat af dette kunne jeg nu koncentrere mig 100% om at blive en hurtigere løber.

I løbet af kun 12 måneder gik jeg fra ingen løb overhovedet til at løbe 5 km på 16m15s, 10 km på 34m16s og halvmarathon på 1t15m24s.

Efterfølgende er det kun gået fremad. I dag er mine personlige rekorder således 14m57s på 5 km, 31m28s på 10 km og 1t08m47s på halvmarathon. Alle rekorder er i øvrigt sat efter jeg har passeret de 40 år, hvilket gør mig til Danmarks hurtigste +40-årige løber.

Siden jeg er begyndt at træne efter min træningsmodel, er jeg ikke kun blevet i stand til at løbe hurtigere, end jeg nogensinde har gjort før. Jeg er også blevet i stand til at finde mere tid til at løbe, uden at det går ud over mit arbejde og min familie. Ja, rent faktisk er det lige omvendt, fordi løbetræningen giver mig mere overskud til både arbejde og familie!

I dag er jeg lykkelig for, at jeg tilbage i marts 2014 valgte, at give løb en chance mere.

Løb har nemlig i den grad ændret mit liv i en positiv retning.